|
| | сите песни, посветени на Тоше | |
|
+25Tamara_delcevo _maja_ du6i4ka Stelly grkovicvanja AlmostAnAngel rozeta193 ElizaBeta ST LudaMala Tanja tanja_07 mimka Mirjana bibe_tose Moni Universal* Ane bavarec Eli cherry Chris Tvojata senka aleksandra batbayan 29 posters | |
Автор | Порака |
---|
rozeta193 Успешен Член
Број на мислења : 1334 Локација : МАКЕДОНИЈА опис: : ТОШЕ ФАН Репутација : Registration date : 2008-05-17
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Саб Мар 21, 2009 1:44 pm | |
| | |
| | | Tamara_delcevo Нов Член
Број на мислења : 1 Репутација : Registration date : 2009-05-16
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Саб Мај 16, 2009 4:22 pm | |
| tose Te SAKAM MNOGGUUUUUUUUUU VRATI NI SE TE MOLAM POOZY | |
| | | batbayan Модератор
Број на мислења : 1410 Age : 38 Локација : Далеку од тебе, но засекогаш во срцето и мислите ми Репутација : Registration date : 2008-06-11
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Сре Јун 10, 2009 10:41 pm | |
| Не знам дала песната е пишана точно за Тоше, ама текстот е много убав:
KON NEBOTO-BOJANA
stanuvam vo cuden svet od nego veke ne si del, trgnuvam po cuden pat bez svetlina i cel. ne ova ne e mojot svet toj so ljubov bese ispolnet a bez TEBE toj e siv i umoren.
poglednuvam kon neboto jas i vikam so siot moj glas za da TI kazam sto napravi od mene, posegnuvam kon neboto jas no potezok e sekoj sleden cas go molam BOG da dopram do TEBE no BOG gi cuva ANGELITE za sebe.
solzi vo rajot gledam i neveruvam, vreme ne brise a srce ne zaborava. tuka li e krajot taga kako eho se slusa nemam zivot bez SVOJATA DUSA.
poglednuvam kon neboto jas i vikam so siot moj glas za da TI kazam sto napravi od mene, posegnuvam kon neboto jas no potezok e sekoj sleden cas go molam BOG da dopram do TEBE no bog gi cuva ANGELITE ZA SEBE
https://www.youtube.com/watch?v=zZO0Kid1CD8 | |
| | | I_Love_Tose Нов Член
Број на мислења : 16 Age : 32 Локација : ToseLand Репутација : Registration date : 2009-01-30
| | | | bibito Член
Број на мислења : 57 Age : 32 Локација : Knezha,Bulgaria Репутација : Registration date : 2008-06-18
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Пон Aвг 10, 2009 9:03 pm | |
| Pesmata je super i tekstot fala mnogu | |
| | | batbayan Модератор
Број на мислења : 1410 Age : 38 Локација : Далеку од тебе, но засекогаш во срцето и мислите ми Репутација : Registration date : 2008-06-11
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Пет Aвг 21, 2009 9:33 am | |
| Ново во сајбер-просторот
Уште една песна за Тоше ги обедини фановите
Во чест на празникот Свето Преображение, кој изминативе два дена се славеше во манастирот на Тоше, обожавателите на балканскиот ангел на Интернет објавија линк до уште една песна посветена на него.
Нежната и емотивна балада со наслов Песма за Тошу, ја потпишува извесен Шпањолац и истата може да се слушне на бројните фејсбук интернет-страници, посветени на балканската мегаѕвезда, кои меѓудругото секојдневно се полнат со неговите фотографии, песни, спотови и снимки.
Песма за Тошу е снимена на хрватски јазик. Ова е уште една неофицијална творба на негов фан, бидејќи се што е поврзано со Тоше официјална потврда треба да добие од Фондацијата Тодор Проески.
http://www.mmm.com.mk/?ItemID=11A46648AAE7184E821783469FAE939C | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Нед Aвг 30, 2009 11:20 am | |
| https://www.youtube.com/watch?v=QS3Sl8GtqMk | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Пет Сеп 04, 2009 10:10 am | |
| Песна посветена на Тоше ќе се испеее во Кипар
Песната со наслов Анѓеле, која кипарскиот композитор Михалис Антониу ја напиша инспириран од Тоше Проески, вечерва за прв пат јавно ќе биде испеана на концерт, кој ќе се одржи по повод роденденот на композиторот и 15 години музичка дејност.
Имено, на концертот во Ларнака, оваа песна на крај ќе ја испее босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ. Песната има три верзии, босанска под наслов Анѓеле, англиска, со наслов Fallen angel и грчка. Ова е концерт од затворен тип, на кој песни од Михалис ќе пеат познати пејачи од Кипар, со кои има соработувано, како и Деби Шери од Малта и Босанката Жељка Катавиќ - Пиљ.
Познанството и другарувањето на Тоше и Михалис почна летото во 2003 година, кога допатува од Кипар да го следи неговиот концерт на Билјанини извори, и оттогаш често зборуваа за музика.
Михалис е чест гостин на музичките и фестивалските случувања во Македонија, неговата омилена земја.
http://mmm.com.mk/?ItemID=9BB62C2457F56B4B84560C7A5E6A89DC | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Саб Сеп 12, 2009 2:06 pm | |
| Оперската дива Жељка Катавиќ - Пиљ низ солзи испеа песна за Тоше
Босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ минатата недела во кипарскиот град Ларнака премиерно изведе песна за Тоше Проески, во рамките на прославата на роденденот и 15 годишнината од композиторското творештво на Михалис Антониу. Песната, со наслов Falling Angel композиторот ја создаде и ја посвети на својот драг пријател, но почитувајќи ја одлуката на семејството никаде не го спомнува неговото име.
А моментот на изведба Пиљ го доживеала емотивно и со солзи во очите.
-Тоа за мене беше прекрасно искуство....А песната за Тоше, за тој ангел, мене ми значи многу. Најпрво сакам да кажам дека никогаш, ама баш никогаш не ни помислував да градам кариера со негово име. Јас сум многу едноставна и нормална личност, која секогаш ќе го цени сето тоа што Тоше го направи за својот живот, но и натаму го прави во срцата на луѓето. Во моето срце навистина има посебно место. Никогаш не го запознав лично но секој пат кога ќе го видев неговото насмеано лице се чувствував како да сме брат и сестра, раскажува пејачката.
Пиљ раскажува дека на видео ѕид се емитуваше видео-клип со фрагменти од настапи на Тоше.
-Боже мој, па тој како да беше со мене на сцена. Срцето ми чукаше како лудо. Знам дека можеби ќе звучи како фраза, но јас навистина верувам дека Тоше сакаше Falling Angel прв пат ја биде изведена токму на Кипар. Тие три минути колку што трае песната беа нешто најубаво и најдрагоцено за мене. Публика ме слушаше без здив. А јас бев бескрајно горда што можам да покажам што чувствувам и што со својот глас можев да го допрам тоа прекрасно суштество. Се личеше на сон во кој кој главна улога имаше Тоше. Засекогаш ќе го сакаме тој насмеан ангел, вели Пиљ, која са надева дека оваа песна ќе има можност да ја изведе и во Македонија. | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Саб Сеп 12, 2009 2:08 pm | |
| Eксклузивно на МММ!
Три песни за Тоше - free download!
Како што веќе објавивме, босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ минатата недела во кипарскиот град Ларнака премиерно изведе песна за Тоше Проески, во рамките на прославата на роденденот и 15 годишнината од композиторското творештво на Михалис Антониу.
Бидејќи овие песни се крајно некомерцијален потег, композиторот Михалис Антониу ни ги испрати со порака во која се вели дека може секој бесплатно да ги симне и преслуша, со нагласување - се за Тоше! Сите верзии се комплетно негово дело, додека текстот за верзијата на српско-хрватски јазик го направи сопругот на Жељка, Мирослав Пиљ.
Жељка ни порача - Ви ја испраќам песната на три јазици, и се надевам дека луѓето ќе препознаат она што вистински го чувствував. Многу бакнежи од дождливото Сараево!
Free download: http://www.mmm.com.mk/?ItemID=485E9AA66E25C248A287AAA04682AE75 | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Вто Ное 17, 2009 11:48 am | |
| Гаро, Оливер и Беби Дол снимија песна за Тоше
Легендарниот српски пејач Оливер Мандиќ заедно со Беби Дол снимија песна посветена за македонската ѕвезда Тоше Проески. Иницијатор за ова дело, во кое патем е опеана и Македонија, е Гарабет Тавитјан, во чие студио се снимаше. Дознаваме дека Оливер Мандиќ додека снимал во студио плачел заедно со другите присутни. Текстот е на најпознатата жена текстописец на Балканот, Марина Туцаковиќ.
Пред неколку години кога во белградскиот хотел Хајат Тоше правеше гламурозна промоција на која присуствуваа белградските ѕвезди и џетсетот, Туцаковиќ пристигна како негова голема пријателка. Тогаш рече: Се уште не е направена вистинската песна за Тоше, а се сомневам дека некој автор воопшто може да направи толку маестрална песна која би одговарала на негово ниво.
Сега откако Балканот го изгуби ангелот, преку текст таа го опејува митот за Тоше.
Оваа песна ексклузивно ќе се најде на новиот албум што Гаро и синовите Гаро и Дики ќе го објават наскоро. Со овој албум тие ќе ја воскреснуваат македонската народна песна.
Познато е дека тој на својата нова ексклузивна објава ги обединува големите балкански пејачи, како Масимо Савиќ, Јосипа Лисац, Жељко Бебек, Хари Варешановиќ, Тереза Кесовија, Аки Рахимовски, Есма. Сите тие со почит пеат стари македонски народни песни, а само Мандиќ и Беби Дол пеат тематска, за Тоше.
За да земат учество биле поканети и Оливер Драгојевиќ и Џибони, но тие чесно признале дека не можат дикциски правилно да отпеат на македонски јазик, додека Бора Чорба одбил од негови на јавноста доста познати патриотски причини.
Сите овие музички ѕвезди за прв пат во историјата на нашата земја во чест на Гаро изведуваат по една традиционална македонска песна. Проектот е во продукција на неговите синови Диран и Гаро Тавитјан, кои се и автори на аранжманите на песните и изведувачи на музичкиот дел.
Промоцијата на цедето и двата снимени спота ќе се случи многу набрзо, во Скопје.
http://www.mmm.com.mk/?ItemID=908C8ED16206...FC8A2254DAE88EC | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Сре Ное 25, 2009 10:04 pm | |
| Оливер Мандиќ: Тоше е единствен од овие простори кој можеше да биде светска ѕвезда!
Во едно од своите ретки интервјуа, легендарниот Оливер Мандиќ изјави дека Тоше Проески беше единствен екс-ЈУ пејач, за кој, тој во своите 56 години живот помисли дека можеше да стане светска ѕвезда!
Од почит кон Тоше, кон неговата убавина, талент и човечност, решив да му посветам песна Пробуди се на час, која настана во студиото на браќата Дики и Гаро Тавитјан во Скопје, а придружните вокали ги отпеа Беби Дол – изјави за Прес Оливер Мандиќ.
Тој открива дека својата премиера, Пробуди се на час, ќе ја има на 25-ти јануари, на денот кога Тоше е роден пред 29 години.
http://mmm.com.mk/?ItemID=DECDBB0058F84B4A8D35BF4F8D68CA51 | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Пон Јан 25, 2010 11:57 pm | |
| Песна за Тоше на Оливер и Tavitjan Brothers – free!
На Ваше барање, а со дозвола од Оливер Мандиќ & Tavitjan Brothers, ви ја подаруваме песната Пробуди се на час, која тие ја исполнија во чест на балканската мегаѕвезда Тоше Проески.
Авторски, песната ја потпишуваат Оливер Мандиќ и Tavitjan Brothers (музика), Марина Туцаковиќ (текст) и браќата Тавитјан (аранжман).
Станува збор за силна балада, каква што одамно немало на балканските простори. За free download ќе ја најдете во нашата МММp3 секција. Еве го и текстот на песната:
Пробуди се на час
Како је тешко живети откад тебе нема, Твоја мајка буди се и кревет ти још спрема
Колико суза треба још да се пролије, толико кише треба још да се туга умије
Овде ја плачем, довољно тихо, да пробудим тебе, а да не чује нико, овде ја плачем, довољно тихо, да пробудим тебе, а да не чује нико...
Колико суза треба још, да се пролије, толико кише треба још, да се туга умије
Ма пробуди се на час да ти чујем глас, погледај на нас ма пробуди се на час погледај на нас твоју родбину, Македонију, Македонију
Овде ја плачем, довољно тихо, да пробудим тебе, а да не чује нико, овде ја плачем, довољно тихо, да пробудим тебе, а да не чује нико...
Za download http://www.mmm.com.mk/?ItemID=8D81954E30DAAC4B80E089EC1465ACD1 | |
| | | jasiti Нов Член
Број на мислења : 28 Age : 42 Локација : DO TEBE Репутација : Registration date : 2009-11-01
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Саб Фед 06, 2010 6:31 pm | |
| .....Ovde jas placam, dovolno tiho, da te razbudam tebe, a da ne cue nikoj, ........ovde jas placam, dovolno tiho, da te razbudam tebe, a da ne cue nikoj... spomente si za nego i toj sekogas ke bide so vas kade i da ste, raduvajte se i toj ke se raduva, ne mojte da taguvate, zarem i nego sakate da go rastazuvate...vie samo ljubete se i to ke bide zadovolen, zatoa sto tokmu toa sakase da go postigne, toa bese negovata cel | |
| | | LJubena Нов Член
Број на мислења : 5 Age : 53 Локација : Hrvatska Репутација : Registration date : 2010-03-31
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Сре Мар 31, 2010 3:32 pm | |
| TEBI Ti si zvjezda što na nebu sjaji visoko, ti si svjetlo u mome životu, ti si moj neodsanjan san. Ti si sve što želim a ne mogu da imam.
Ti si moje jutro,moje veće ti si moje srce koje kuca samo za tebe.
Ti si TI, onaj skriveni dio mene, ti si moj život, a moram da živim bez TEBE. | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Сре Мар 31, 2010 4:56 pm | |
| - LJubena напиша:
- TEBI
Ti si zvjezda što na nebu sjaji visoko, ti si svjetlo u mome životu, ti si moj neodsanjan san. Ti si sve što želim a ne mogu da imam.
Ti si moje jutro,moje veće ti si moje srce koje kuca samo za tebe.
Ti si TI, onaj skriveni dio mene, ti si moj život, a moram da živim bez TEBE. Кој ја пее ова песна ? | |
| | | LJubena Нов Член
Број на мислења : 5 Age : 53 Локација : Hrvatska Репутација : Registration date : 2010-03-31
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Чет Апр 01, 2010 7:28 am | |
| Nitko,to sam ja napisala. | |
| | | batbayan Модератор
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше Пон Апр 25, 2011 1:54 pm | |
| Нено Муриќ му посвети песна на Тоше
Популарниот босански пејач Нено Муриќ, пред неколку дена на официјалната фан страна за Тоше Проески на Фејсбук, пред 300,000 приврзаници му ја посвети неговата песна "Пустиња". Каде освен што му ја постави песната, на неговиот ѕид напиша "Пусто е без тебе Тоше"
http://radiomk.com/scena-makedonija-balkan...i-pesna-za-tose
https://www.youtube.com/watch?v=CoCcOxZYLrI...player_embedded | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: сите песни, посветени на Тоше | |
| |
| | | | сите песни, посветени на Тоше | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот